Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (4)

Marketing


  • hkkomentari

    Pogledao sam ONN,odličan je.Do sada sam izbjegavao trejdati opcije na firmu u kojoj radim,a spominje se i na ONNu.Pri registraciji kod brokera sam to također morao navesti .Bi li mogao imati problema ako trejdam opcije na istu i zaradim kao eventualni insider ili je ipak bolje da je i dalje izbjegavam?

    avatar

    30.05.2008. (10:46)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    "Mozda sam majstor- al nisam elektricar"- rekao bi moj ujak. Drugim rijecima iako spekuliram u Marketu sa opcijama NE BIH SE USUDIO spekulirati sa tako vaznim stvarima kao pravne odredbe. One ovise o pravnicima, zemljama, zakonima i definicijama i ja ti na zalost ne mogu odgovoriti jednostavno na tvoje pitanje. Da li je tvoja pozicija u firmi dovojlno visoko da bi imao informacije- KOJE DRUGI U SIROJ JAVNOSTI NEMAJU - znacajne za pokret dionice? Ta definicija da moras imati pristup informacijama koje sira javnost NEMA pristupa cini se KLJUCNA pri definiranju INSIDER TRADINGA .

    "Insider trading is the trading of a corporation's stock or other securities (e.g. bonds or stock options) by individuals with potential access to non-public information about the company. In most countries, trading by corporate insiders such as officers, key employees, directors, and large shareholders may be legal, if this trading is done in a way that does not take advantage of non-public information. However, the term is frequently used to refer to a practice in which an insider or a related party trades based on material non-public information obtained during the performance of the insider's duties at the corporation, or otherwise in breach of a fiduciary duty or other relationship of trust and confidence or where the non-public information was misappropriated from the company.[1]

    Takodjer ne zaboravimo da postoji LEGAL INSIDER TRADING koji se legalno obavlja po firmama uz obaveznu prijavu koliko prodajes a koliko kupujes od firminih dionica. Ne znam kako gledaju na OPCIJE kao instrument. Uglavnom to cijelo pitanje bi trebao upraviti nadleznima koji ce ti znati vise reci (niti EMAIL SECu nije previse a ako spremis njihov odgovor kao dokument imas neko pokrice u dokumentu)! Ako trejdas istu firmu na domacem Marketu (dionice na Zgb stock exch) onda te kvaci domaci zakon a ne SEC (ali poznavajuci tebe vjerojatno te zanimaju samo opcije na US Marketu)! Pozdrav i good luck (da ne zaglavis u zatvoru)!

    avatar

    30.05.2008. (18:43)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    RAZMISLJANJE: Ja osobno bi razmislio koliko vrijedi i ta sloboda koja je tako OVERRATED. Naime ima slucajeva pa insider traderi odu u zatvor na godinu dvije i plate neku manju globu a zarade ko zna kolko (MILIONE?)! Kaj nisam i ja u zatvoru neke vrste, prikovan za ovaj kompjuter i Market, ha ha> ? A ak vec jesmo mozda se isplati vise biti u pravom zatvoru za koju postenu cifru! Ovo zadnje(razmisljanje) je naravno sala ali i materijal za RAZMISLJANJE! Pozdrav... wink, wink!

    avatar

    30.05.2008. (18:44)    -   -   -   -  

  • hkkomentari

    Eh,da imam više love na raspolaganju i još koju kvalitetniju informaciju,možda bi se isplatilo riskirati i zatvor,ali bez brige da bi mi prije ćuze zamrznuli lovu na računu,a to bi bilo puno gore:)Nije baš "zicer" ali je prilično izgledno,makar malo dugoročnije pa baš i nije idealno za opcije.

    avatar

    31.05.2008. (22:44)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...